Hoe koppel ik met Exact Online?

De koppeling met Exact Online vanuit het portaal is vernieuwd vanaf begin juni 2018. Daarom is deze handleiding geupdatet.

Gebruiker in Exact Online aanamaken

Zorg voor een gebruiker in Exact t.b.v. deze koppeling en geeft deze gebruiker in Exact de volgende rechten:

Tabblad Algemeen: Documenten aanmaken, bijwerken en verwijderen

Tabblad Financieel: Relaties bekijken

Koppel deze gebruiker in Exact aan alle administraties waarvan je wil dat de aangiften worden gesynchroniseerd met het portaal.

Instellingen in het portaal

Zorg ervoor dat de oude layout ingesteld staat (op dit moment kan de koppeling alleen nog maar via de oude layout ingesteld worden).

1. klik op Beheer
  2. kies Algemeen
  3. kies Koppelingen
  4. selecteer 'Activeer de Exact Online koppeling' (doe dit niet als de koppeling al geactiveerd is)
  5. kies de portaal gebruiker die je wilt gebruiken voor het insturen van de aangiften uit Exact Online in het portaal (let op! deze gebruiker moet de juiste rechten hebben om OB-aangiften te kunnen plaatsen)
  6. klik op 'Leg verbinding'

Bevestig de koppeling

Na het klikken op 'Leg verbinding verschijnt' een pop-up waar je bij Exact kan inloggen met de in Exact aangemaakte gebruiker.

1. Geef het portaal toestemming om de verbinding met Exact tot stand te brengen door op 'Toestaan' te klikken.
  2. De pop-up kan gesloten worden en ga terug naar het browserscherm waar het portaal actief is.

Let op! Stap 1 en 2 krijg je niet als je met een gebruiker hebt ingelogd die al eerder is gebruikt voor deze koppeling.

Instellingen opslaan

LET OP! De instellingen in het portaal moeten nog opgeslagen worden.

1. Klik op 'Instellingen opslaan' onderaan de Koppelingen pagina.