Koppeling Nextens -> Client Online (handleiding van Elsevier Nextens)

Als u aangiften wilt laten accorderen via PinkWeb dient u onder Instellingen/Meer instellingen/Koppelingen de provider PinkWeb toe te voegen. De verbindingsgegevens zijn in Nextens bekend. U hoeft alleen uw wachtwoord en gebruikersnaam van PinkWeb in te vullen. Deze gebruikersnaam en wachtwoord verkrijgt u van PinkWeb.

1. PinkWeb selecteren als provider in de aangifte

1. PinkWeb selecteren als provider in de aangifte

Als u door de workflow in de aangifte gaat kunt u na het afronden van de stap Controleren PinkWeb selecteren als accorderingsportaal. Het selecteren van PinkWeb doet u op het Controle afronden scherm. U kiest voor ‘Ja’ op de vraag of u de aangifte wilt laten accorderen via een accorderingsportaal. Vervolgens selecteert u PinkWeb.

Let op. De koppeling is alleen geschikt voor definitieve aangiften. Voorlopige aangiften kunnen niet naar PinkWeb gestuurd worden.

2. Controle afronden

2. Controle afronden

Via de knop ‘Aanmaken’ worden de verzendbestanden (XBRL & Verzendverslag) aangemaakt en naar PinkWeb gestuurd. Uw aangifte is nu ter akkoord aangeboden aan PinkWeb.

Vervolgens kunt u in PinkWeb de keuze maken om de aangifte te versturen of alleen te accorderen. Nextens controleert hier standaard vier maal per dag de status van. Daarnaast kunt u ook zelf per aangifte de status opvragen.