Rekenmodel formulier online

Bij het opstellen van een formule voor een rekenmodel binnen formulier online moet je rekening houden met een aantal regels.

1. De variabelen moeten altijd uit een getal-veld komen

2. afronden doe je middels =round, waarbij je aangeeft op hoeveel decimalen afgerond moet worden.

3. Schrijfwijze van decimale getallen is Amerikaans, dus met een punt en niet met een komma.

Onderstaand een voorbeeld voor het berekenen van een kilometervergoeding woon-werkverkeer, op basis van het aantal reisdagen en vast aantal kilometers per dag:

=ROUND(({{Aantal_standaarddagen}}*{{Standaardkilometers_per_dag}}*0.19),0)

Dit lees je als volgt:

afronden: (variabele1 X variabele2 X 19 cent), afronden op 0 decimalen.

Meer syntax-info kan je in dit artikel kwijt, niet iedereen is excel-expert.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

• Avatar
    Harold Vreeswijk

Houd er rekening mee dat parameters in een formule worden gescheiden door een komma en niet door een punt-komma (zoals in Excel).

functie namen zijn ook in het Amerikaans geformuleerd, maar kun je vaak niet een-op-een overnemen. Daarvoor onderstaande handige tabelletje:
    Zie: http://www.piuha.fi/excel-function-name-translation/index.php?page=nederlands-english.html

• Avatar
    Mark Huys

Een rekenmodel volgt de Excel formule notatie (Engels). Het is mogelijk om zelf variabelen in te stellen middels het veld referentiecode bij een vraag. De referentiecode verwijst in het rekenmodel naar het antwoord op de vraag met de betreffende referentiecode; het antwoord op die vraag is de variabele in het rekenmodel.

Bewerkt door Mark Huys