Hoe gebruik ik Accordering Online om IB en VPB documenten uit Kluwer Belastingpraktijk te verzenden?

Het is mogelijk om door Kluwer Belastingpraktijk gegenereerde IB en VPB (XBRL) aangiften te laten oppakken door Accordering Online. Accordering Online biedt het document aan aan uw cliënt ter accordering en verzorgt de verzending naar Digipoort. Kluwer Elektronisch Berichtenverkeer wordt in deze keten niet meer gebruikt.

Deze oplossing werkt alleen met Kluwer Belastingpraktijk geïnstalleerd op de een client-server configuratie (dus niet in de ASP versie).

Ga naar de juiste configuratieoptie

Ga naar de juiste configuratieoptie

Ga naar onderhoud, klik op Kantoorgegevens en kies op het tabblad Kantoorgegevens de knop 'Algemeen' achter Instellingen elektronische aangifte.

Stel de juiste map in

Stel de juiste map in

In het onderdeel 'Map' kiest u een map die niet wordt uitgelezen door Kluwer Elektronisch Berichtenverkeer. Kies in plaats daarvan een map die wordt uitgelezen door de Cliënt Online Connector.

Volg vervolgens de handleiding voor de installatie en configuratie van de Cliënt Online Connector en stel de gekozen map als bronmap voor uw XBRL-bestanden in. Kluwer Belastingpraktijk schrijft de XBRL bestanden nu weg naar deze map en de Cliënt Online Connector pakt de bestanden op om ze te versturen naar Accordering Online.