Minimale systeemvereisten

Waarom dit beleid?

In ons online klantenplatform Client Online wordt veel privacygevoelige data verwerkt. Het is dus van groot belang om hier zorgvuldig mee om te gaan en zo veilig mogelijk te werken.

Veiligheid en privacy op het internet is een eeuwige uitdaging. Hackers ontdekken dagelijks nieuwe methodes om bestaande beveiliging te omzeilen. Daarom verbeteren ontwikkelaars van browsers op hun beurt continu hun software. En dit is ook de reden dat we ons tijdens het ontwikkelproces van ons eigen product focussen op de grote vier: Microsoft, Google, Mozilla en Apple. Werken in een oudere of alternatieve browser kan onveilig zijn. Bovendien geven deze browsers sommige pagina's in Client Online minder goed weer en werken bepaalde functionaliteiten niet.

PinkWeb is gecertificeerd volgens de ISO/IEC 27001:2013 norm voor informatiebeveiliging. (Zie https://www.pinkweb.nl/iso/ voor meer informatie hierover). Er wordt van ons verwacht dat we strikte regels volgen om te voorkomen dat verwerkte data in verkeerde handen valt. Dat doen we dus ook.

Welke browsers kan ik veilig gebruiken?

Wij testen Cliënt Online op een breedbandverbinding met de actuele versies van de meest gebruikte browsers: Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari.

Browsers die door PinkWeb worden ondersteund zijn:

• IE11 (= laatste versie)
  • Chrome >= 55.0.2883.75
  • Safari >= 10.0 (behalve 10.0.1)
  • Firefox >= 51.0
  • Edge >= 14.14393

Tip: gebruik je een Samsung telefoon? We raden je af om de standaard meegeleverde Samsung internetbrowser te gebruiken. Kies in plaats daarvan voor één van de bovenstaande browsers.

Houd je browser up to date!

Browsers worden vaak aangepast met meer en betere beveiligingstechnieken. Controleer daarom regelmatig of je de nieuwste versie gebruikt. Raadpleeg de helpfunctie van je browser om je versie te controleren.

Browsers worden vaak automatisch geüpdatet. Is dit niet het geval, dan zul je het handmatig moeten doen. Let op: stem het updaten van een browser altijd af met je eigen IT-afdeling.

Handige links: Internet Explorer, Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge.