Hoe stel ik tokens en rechten voor accordering in?

Met het onderdeel tokens en rechten worden de bevestigingsinstellingen voor cliënten ingesteld. Er wordt bepaald op welke manier de cliënt accordeert (met PIN-code of SMS-token) en of deze met een SMS-token in mag of moet loggen. De benodigde PIN-codes kunnen in deze module aangemaakt of gewijzigd worden en ook de nieuwe PIN-code wordt hier gegenereerd.

Ga naar Beheer > instellingen > Tokens/rechten

Selecteer de cliënten waarvoor de instellingen moeten worden ingesteld of aangepast. De actieve cliënt is automatisch geselecteerd, gebruik de knop 'Selecteer' om meer cliënten te selecteren.

Stel de nieuwe instellingen in en kies er eventueel voor om een nieuwe PIN-code te genereren.

PIN of SMS bevestiging: Hier kan worden ingesteld of de cliënt moet accorderen door het invullen van een PIN-code of door het invullen van een autorisatiecode die hij ontvangt via SMS. Deze autorisatiecode is 10 minuten geldig, waarna hij niet meer gebruikt kan worden om te accorderen. Ook als gebruik wordt gemaakt van SMS autorisatie heeft de cliënt een PIN-code nodig. Deze ‘papieren PIN code' wordt gebruikt om het mobiele telefoonnummer aan een gebruikersaccount (gebruikersnaam met wachtwoord) te koppelen of om mobiele nummers te wijzigen.

Inlog met SMS: Deze optie kan worden ingeschakeld om de inlog procedure extra te beveiligen. Inloggen met SMS kan u niet inschakelen, verplicht inschakelen of optioneel maken. Wanneer voor het laatste gekozen wordt kiest de cliënt of hij van de SMS inlog functie gebruik wil maken.

Wanneer gebruik wordt gemaakt van inlog met SMS doorloopt een gebruiker het normale inlog proces, met gebruikersnaam en wachtwoord, waarna hij een SMS-code toegestuurd krijgt om de inlog compleet te maken.

Pincode: Hier staat de PIN-code van de cliënt, door hier mee te tekenen wordt geregistreerd door wie een document is geaccordeerd.

Aanmaken / wijzigen PIN: Wanneer de PIN-code niet bestaat of deze is gereset, staat dit vakje automatisch aangevinkt. Anders kan dit ook handmatig worden gedaan. In de volgende stap worden dan automatisch nieuwe PINcodes gegenereerd.

Zelfde instelling voor alle cliënten: Om voor alle cliënten dezelfde instellingen in te stellen, Vinkt u niet bij de cliënt, maar in de bovenste regels bij 'Voor alles’ de instellingen aan.

De optionele stap drie geeft de mogelijkheid om CSV-bestanden en/of brieven aan te maken voor de gebruikers met nieuwe PIN-codes. Klik op 'Voltooien' om alle wijzigingen door te voeren en de gekozen documenten te genereren.

Voordelen accorderen met SMS-code

Er kan gebruik worden gemaakt van PIN- of SMS-autorisatiecodes voor het accorderen van belastingaangiftes en jaarrekeningen. SMS autorisatie biedt vele voordelen. De voordelen zijn:Verschillende accorderingstaken en verantwoordelijkheden kan onderverdeeld worden onder meerdere cliëntgebruikers. Zo kan bijvoorbeeld 1 vennoot alleen de Omzetbelastingaangifte accorderen en de andere vennoot alle VpB aangiften.

Er kan in de accorderings instellingen van de cliënt worden ingesteld dat twee of meer cliëntgebruikers samen verplicht zijn bepaalde aangiften te onderteken.

De cliënt hoeft geen PIN-code meer te onthouden om te accorderen.

Als de cliëntgebruiker toegang heeft tot meerdere cliënten en voor ieder van deze cliënten is SMS-accordering ingesteld, dan krijgt de cliëntgebruiker 1 accorderingscherm voor alle cliënten waar hij toegang tot en accorderingrechten voor heeft.

Eenmaal ingesteld voor de cliënt kan deze per type document (aangifte of jaarrekening) aangeven wie dit mag accorderen. Dit kan de cliëntgebruiker zelf instellen indien hij over de PIN-code beschikt of het kantoor kan dat voor hem instellen door de cliënt te bewerken en te gaan naar het tabblad ‘tokens/rechten’.