Hoe stel ik validatie en rendering in voor XBRL documenten?

Er kan ingesteld worden welke vorm van validatie en rendering van XBRL documenten standaard wordt gebruikt. De keuze kan samen hangen met het pakket dat gebruikt wordt om XBRL documenten mee in te sturen.

Navigeer naar beheer > instellingen > algemeen accordering

Er zijn vijf opties:

XBRL plaatsen: validatie en rapport creëren (rendering)

Met deze optie worden  XBRL documenten gevalideerd en er wordt een PDF rapport gerenderd waardoor cliënten de aangifte makkelijk kunnen lezen. Deze optie is het meest aan te raden, omdat dit het meest zekerheid geeft over de leesbaarheid van de aangifte en de acceptatie door de uitvragende partij.

XBRL plaatsen:  validatie  en  geen  rapport  creëren

Met deze optie worden XBRL documenten gevalideerd maar er wordt géén PDF rapport gerenderd. Hierdoor kan de cliënt bij het accorderen alleen het XBRL bestand inzien, welke behoorlijk lastig te lezen is. Wel zou deze optie gebruikt kunnen worden wanneer u een eigen PDF variant van de aangifte als bijlage bij het document zet.

XBRL plaatsen: geen validatie, wel een rapport creëren

Met deze optie worden XBRL documenten niet gevalideerd, maar er wordt wel een PDF rapport gerenderd. Hierdoor kan de cliënt bij het accorderen de aangifte gemakkelijk lezen. Doordat het bestand niet gevalideerd is kan het zijn dat deze door de uitvragende partij alsnog afgekeurd wordt, zij maken namelijk wel gebruik van validatie.

XBRL plaatsen: geen validatie, geen rapport creëren

Met deze optie worden XBRL documenten niet gevalideerd, en er wordt ook géén PDF rapport gerenderd.  Doordat het bestand niet gevalideerd is kan het zijn dat deze door de uitvragende partij alsnog afgekeurd wordt, zij maken namelijk wel gebruik van validatie. Het document zal ook lastig door de cliënt te lezen zijn doordat alleen het XBRL bestand voor de cliënt beschikbaar wordt.

Het is ook mogelijk de optie pas in te stellen tijdens het plaatsen van een bestand. Zet dan een vinkje achter "XBRL plaatsen: geef gebruiker de mogelijkheid een optie te kiezen".