Hoe kan ik een XBRL insturen met een eigen organisatie certificaat (PKI certificaat)?

Het is verplicht om een eigen certificaat aan te schaffen waarmee XBRL documenten vanuit Client Online verzonden kunnen worden via Digipoort. Als vanuit de portal een XBRL-bestand of machtigingenrelatie van jouw vestiging wordt ingestuurd naar Digipoort of BIV, dan wordt dit certificaat gebruikt.

Een eigen PKI certificaat kan je instellen bij Beheer -> Algemeen -> Tabblad Accordering -> Gebruik eigen certificaat voor ondertekenen. Je vind hier de mogelijkheid om een nieuw certificaat te uploaden; klik op "upload nieuw certificaat" en selecteer het pki-certificaat op je pc. Vul de pincode in en sla de gegevens op.

Er wordt vermeld aan wie het certificaat verleend is, inclusief de geldigheidsduur. De mogelijkheid "Download het publieke deel" kan gebruikt worden indien andere aanbieders hierom vragen (bijvoorbeeld benodigd voor BIV).

Let op! Het certificaat- en wachtwoordveld zijn leeg na succesvol uploaden. Als tijdens het uploaden een groen gekleurde melding op het scherm getoond werd, is het certificaat goed geupload in de portal.