Hoe voer ik een aangifte intracommunautaire prestaties in?

Handmatig een ICP aangifte maken in het portaal

Selecteer eerst een cliënt

Klik vervolgens op accordering > invoeren > aangifte ICP

Stap 1: algemene gegevens

Deze wizard is een digitale variant op het formulier "aangifte ICP" van de belastingdienst. Ingevoerde bedragen dienen afgerond te worden op hele euro's.

Omzetbelastingnummer (in te vullen bij de gegevens van de cliënt).

Btw-identificatienummer: BTW nummer van de fiscale eenheid.

Belastingconsulent: De contactpersoon van deze cliënt.

BECON nummer: Een beconnummer wordt verstrekt door de belastingdienst aan belastingconsulenten.

Belastingconsulent telefoonnummer: het nummer waarop de medewerker bereikbaar is.

Tijdvak: Het tijdvak waarop de aangifte betrekking heeft.

Stap 2: correcties eerdere opgaven

Stap 2: correcties eerdere opgaven

Vul de gevraagde gegevens in. Een leeg veld wordt beschouwd als 0. Extra velden kunnen toegevoegd worden met de link "voeg een extra rij toe"

Stap 3: gegevens intracommunautaire prestaties

Stap 3: gegevens intracommunautaire prestaties

Vul de gevraagde gegevens in. Een leeg veld wordt beschouwd als 0. Extra velden kunnen toegevoegd worden met de link "voeg een extra rij toe"

Stap 4: XBRL bestand genereren

Stap 4: XBRL bestand genereren

Na voltooiing wordt de wizard "XBRL bestand plaatsen" gestart. De handleiding voor deze wizard is hier te vinden.