Hoe voer ik een aangifte omzetbelasting in?

Handmatig een aangifte OB invoeren in het portaal

Selecteer de cliënt waar de aangifte betrekking op heeft; klik daarna op accordering > invoeren > aangifte omzetbelasting

Selecteer de cliënt waar de aangifte betrekking op heeft; klik daarna op accordering > invoeren > aangifte omzetbelasting

Deze wizard is een digitale variant op het formulier "aangifte omzetbelasting" van de belastingdienst. Ingevoerde bedragen dienen afgerond te worden op hele euro's.

Periode: Het tijdvak waarop de aangifte betrekking heeft

Omzetbelastingnummer (in te vullen bij de gegevens van de cliënt).

Belastingconsulent: De contactpersoon van deze cliënt

BECON nummer: Een beconnummer wordt verstrekt door de belastingdienst aan belastingconsulenten.

Belastingconsulent telefoonnummer: het nummer waarop de medewerker bereikbaar is

Stap 2: Prestaties binnenland

Stap 2: Prestaties binnenland

Vul de gegevens in. Een leeg gelaten veld wordt beschouwd als 0.

Stap 3: Verleggingsregelingen binnenland

Stap 3: Verleggingsregelingen binnenland

Vul de gegevens in. Een leeg gelaten veld wordt beschouwd als 0.

Stap 4: Prestaties naar/in het buitenland

Stap 4: Prestaties naar/in het buitenland

Vul de gegevens in. Een leeg gelaten veld wordt beschouwd als 0.

stap 5: Prestaties uit het buitenland aan u verricht

stap 5: Prestaties uit het buitenland aan u verricht

Vul de gegevens in. Een leeg gelaten veld wordt beschouwd als 0.

Stap 6: Voorbelasting, kleine ondernemingsregeling, schatting en eindtotaal

Stap 6: Voorbelasting, kleine ondernemingsregeling, schatting en eindtotaal

Vul de gegevens in. Onder 5a wordt een berekend bedrag getoond, de ingevulde waardes onder 5b en 5c kunnen het totaal onder 5d beïnvloeden.

Stap 7: XBRL bestand genereren

Stap 7: XBRL bestand genereren

Nadat op voltooien is geklikt, wordt de XBRL gemaakt, je wordt automatisch doorgestuurd naar de wizard "XBRL plaatsen". De handleiding van de wizard "XBRL plaatsen" is hier te vinden: Hoe plaats ik handmatig een XBRL bestand in het portaal?