Hoe plaats ik handmatig een XBRL bestand in het portaal?

Selecteer eerst een cliënt

Stap 1: klik op accordering > documenten > XBRL plaatsen

Selecteer het XBRL bestand op je computer met de knop "Choose file"

Stap 2: controleer de gegevens en vul deze aan waar nodig

Stap 2: controleer de gegevens en vul deze aan waar nodig

Voor zover mogelijk worden de gegevens uit de XBRL ingelezen.

1. Type: Het type document dat geplaatst wordt

2. Accorderingsrechten: geef aan welke cliëntgebruikers mogen/moeten accorderen. Als hier geen keuzemogelijkheid zichtbaar is dan moeten er nog accorderingsrechten toegekend worden aan de betreffende cliëntgebruikers.

3. Jaar/Periode: Het tijdvak waarop de aangifte betrekking heeft

4. Herinneringen accordering: Stuur herinnering over accorderring aan cliënt rond de deadlinedatum van het te accorderen stuk. Dit kan per e-mail en/of SMS.

5. Eventuele PDF documenten: Voeg hier notulen, een begeleidend schrijven of andere samenhangende documenten toe.

6. Geef cliënt de mogelijkheid om het document te versturen naar de uitvragende partij: Indien dit "ja" is krijgt de cliënt tijdens het accorderen de mogelijkheid om het document direct door te sturen na accordering. Indien hier "Nee" wordt ingevuld dan kan het document enkel geaccordeerd worden, het kantoor ontvangt een notificatie over de accordering en blijft verantwoordelijk voor verzending naar de uitvragende partij.

7. Betalingskenmerk: Vul het betalingskenmerk in. Het veld "status" heeft momenteel geen functie.

8. Notitie plaatsing: Deze tekst wordt getoond in de notificatie/e-mail aan cliënt omtrent het geplaatste document. Deze tekst wordt toegevoegd aan de standaard notificatie en overschrijft niks.

9. Geef aan of de cliëntgebruikers geattendeerd moeten worden op het geplaatste document. De eventuele opmerking wordt getoond in de notificatie aan cliënt.

10. Accorderingsrapport alleen naar plaatser: Wanneer een stuk ter accordering wordt geplaatst en de cliënt heeft geaccordeerd, dan wordt standaard een notificatie naar alle kantoorgebruikers verzonden met toegang tot die cliënt. Met dit vinkje wordt het accorderingsrapport alleen naar de plaatser van het document verzonden.

Stap 3: bevestiging

Stap 3: bevestiging

De gegevens en het XBRL bestand zijn gevalideerd. Het PDF rapport is een weergave van de ingestuurde XBRL. Klik op voltooien om het bestand definitief te plaatsen, na voltooing wordt een notificatie aan cliënt verzonden.