Bestanden uploaden

Bestanden kunnen geüpload worden op verschillende manieren

Rechtstreeks in het dossier:

1. Open de gewenste map door erop te klikken.
  2. Klik op de Upload knop naast Acties
  3. Selecteer een bestand door op "Bladeren" te klikken en het bestand op te zoeken. Klik eventueel op "Nog een bestand" om meerdere bestanden te plaatsen.
  4. Stel cliënt op de hoogte: Geef aan of de cliënt op de hoogte moet worden gesteld van het plaatsen van de documenten. Als dit is aangevinkt krijgt de cliënt na het plaatsen van het document automatisch een notificatie met daarin een link naar de geplaatste bestanden.De notificatie gaat naar alle cliëntgebruikers met toegang tot de map waarin het document is geplaatst en waar de communicatiestroom van de module Dossier aan staat.
  5. Klik op uploaden om de bestanden te plaatsen of klik eventueel op "Annuleren"om het uploaden van een bestand af te breken.

Als een los bestand via de upload optie:

1. Ga naar Upload
  2. Selecteer de map waarin het geuploade bestand wordt geplaatst.
  3. Kies hoe de bestanden worden geupload
  4. Selecteer een of meerdere bestanden.
  5. Klik op Uploaden, de bestanden worden in de geselecteerde map geplaatst.

Upload bestanden als dossierstuk via de upload functie

Deze optie geeft de mogelijkheid om een dossierstuk te plaatsen, met een verzameling van meta-tags en bestanden. Een meta-tag bestaat uit een veldnaam en een veldwaarde en kan zo meer informatie geven over het bestand of verzameling van bestanden. Een voorbeeld van meta-tags die bij bijvoorbeeld een jaarrekening horen zijn (veldnaam /veldwaarde):
Type: jaarrekening / Periode: heel jaar 2009 / Geplaatst op: 11 januari 2010.

Het dossierstuk wordt vervolgens als 1 document weergegeven. Klik op dit dossierstuk om alle informatie en documenten in een popup scherm weer te geven.

Via de Windows verkenner koppeling

1. Zorg dat er een WebDav koppeling is gemaakt met Dossier Online, kijk voor meer informatie over hoe dit werkt in het forum over Koppelingen.
  2. Er zijn twee opties:
    1. Kies in het programma, bijvoorbeeld Word, voor 'Opslaan als...’ en selecteer de cliëntmap in 'Dossier Online’ als opslaglocatie.
    2. Knip of kopieer of sleep een bestand van een locatie naar de gewenste locatie op de netwerkschijf 'Dossier Online’.
  3. Wanneer een bestand via de Verkenner in Dossier Online wordt geplaatst kan de bijhorende cliënt een e-mail notificatie ontvangen met een link naar de locatie. Stel dit in onder de module ‘Beheer’ en ‘Algemeen’ en tabblad ‘Dossier’. Er wordt elk half uur gecontroleert of er nieuwe bestanden zijn geplaatst, en voor alle documenten die in de tussentijd zijn geupload ontvangt de cliënt één notificatie.