Hoe koppel ik Dossier Online aan mijn Windows Verkenner (WebDAV)?

De Dossier Online module biedt ondersteuning om benaderd te worden via het WebDAV protocol. Dit maakt het mogelijk om vanuit een ander (besturings)systeem bestanden uit te wisselen. Dit artikel beschrijft hoe je de Windows Verkenner kunt instellen in Windows 8 (ook bruikbaar voor eerdere versies).

Open de Windows Verkenner (Explorer) en klik op Netwerkverbinding maken

Kies een stationsletter en voer de URL in

Kies een stationsletter en voer de URL in

Kies een stationsletter en voer in het veld 'Map’ in: https://www.clientonline.nl/dossieronline . Let op:denk aan de s in https. Deze s staat voor secure, oftewel een beveiligde en versleutelde verbinding.

Inloggegevens invoeren

Klik op 'Voltooien'. Log als daarom gevraagd wordt in met je Cliënt Online inloggegevens (werkt alleen voor kantoorgebruikers). Uw verbinding is nu gereed en zal iedere keer wanneer u uw computer opstart automatisch worden opgezet.

Bestaande verbinding verbreken

Bestaande verbinding verbreken

Om een bestaande verbinding te verbreken klik je met de rechter muisknop op de bestaande verbinding en kies voor "verbinding verbreken".